Русе посрещна шампиона по вдигане на тежести Ангел Русев

141

Вчера Русе посрещна своя шампион Ангел Русев – златен медалист в европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Тирана. Спортистът на ТСК „Русе“ защити миналогодишната си титла с двубой 257 кг. и пет успешни опита в категория до 55 кг.

За да поздравят шампиона, бяха дошли заместник – кметът Енчо Енчев, областният управител Анатоли Станев, както и всички негови съотборници от тежкоатлетическия спортен клуб, треньорът, извел го до победата – Радослав Атанасов и председателят на клуба доц. д-р Кирил Панайотов.

„Днес всички ние съпреживяваме отново голямата радост с посрещането на нашия европейски и световен шампион“, каза заместник-кметът. Той връчи на шампиона поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков и ваучер за възстановителна почивка.

Младият спортист сподели, че му предстои световно първенство през  ноември, а голямата му цел са Олимпийските игри през 2024 г. Той не скри радостта и от факта, че първият човек, който го е поздравил за европейската титла, е бил председателят на Българския олимпийски комитет – Стефка Костадинова.

Почетен бе и Дениз Данев от ТСК „Русе“, който се нареди на четвърто място на дебюта си на европейското първенство. В турнира участва и съотборничката му Надежда Мей – Нгуен.