Спортни предизвикателства за русенци на Текето

151

На 17 юни от 11 часа на общинската гребна база в Лесопарк „Липник“ Община Русе, Българска федерация „Спорт за всички“ и Министерството на младежта и спорта организират националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2023“ .

В събитието могат да участват начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и в неравностойно положение, всички, които приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.

Ще се включат няколко местни спортни клуба –  Спортен клуб по академично гребане „Локомотив“ Русе, Спортен клуб по кану-каяк „Локомотив“ Русе, Спортен клуб „Компас-Крос“, Спортен клуб по корабомоделизъм „ЗМС Иван Маринов“, Спортен клуб „Триатлон – Далян“.

Всеки от тях ще има възможност да презентира своята спортна дейност в рамките на 15 минути. За участниците в спортните дейности ще бъде организирана томбола със спортни награди, осигурени от Община Русе. 

Националната кампания Световен ден на Предизвикателството 2023 насърчава и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички” в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.