Среднощен вандализъм в Парка на младежта е регистриран от общинското видеонаблюдение

120

Брутална вандалска проява е била извършена тази нощ по алея Перистери в Парка на младежта. Въпреки посегателството срещу две камери на общинското видеонаблюдение, извършителят на деянието е заснет.

Кадрите от записа показват как в малките часове на 5 юли лице във видимо неадекватно състояние чупи лампи, огъва и изтръгва стълбове на парковото осветление. Едната от видеокамерите е изтръгната и хвърлена в наскоро възстановения фонтан, а другата е повредена и с изтръгнати кабели. Пейка,  намираща се по протежение на алеята, е счупена, обърнати са няколко кошчета за отпадъци и е разпилян намиращия се в тях боклук. Във фонтана са хвърлени и част от насажденията, намиращи се около него.

Общински служители своевременно са поправили част от щетите, както и са почистили терена на алея Перистери.

Кадрите с посегателството върху публична инфраструктура са предадени на ОД МВР Русе, където са образувани производства за хулиганство и унищожаване и повреждане на обществено имущество.

Местната администрация пpизoвaвa жителите и гостите на града да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или нa тeл. 112.