„Сцена под липите“ събира в Николово любители на фолклора от страната и Румъния

303

Деветият Национален фолклорен фестивал „Сцена под липите“ ще се проведе на 17 и 18 юни в Лесопарк „Липник“. Участието си до момента са заявили 105 състава и 1000 участници от цялата страна и Румъния.

Началото е в събота от 10 часа, когато изпълнителите и публиката ще бъдат посрещнати с традиционна чаена церемония с липов чай и медовина. След това на сцената ще се изявят фолклорни състави. На посетителите ще бъде представено пчеларско изложение, а за най-малките ще има детски работилници.

По програма в 12 часа ще бъдат посрещнати участниците във велопохода на сдружение „Вело Русе”, който ще тръгне в 9.30 ч. от Общината с маршрут до Текето. За трети пореден път ще се проведе конкурсът „Царица на липата“, в който всички участници ще са облечени в официални дрехи с фолклорен елемент.

Вечерта гостите  ще могат да се насладят на уникално нестинарско шоу и хоротека под звездите.

В неделя от 10:30 часа стартира втората част на фолклорния фестивал. Най-малките участници ще могат да се включат в различни игри и да вземат участие в състезание по спортно ориентиране, водено от СК „Компас – Крос“.

„Сцена под липите“ се реализира с подкрепата на Община Русе, Кметство с. Николово и Народно читалище „Пробуда 1901“.