С Дни на отворените врати ще отбележат Празника на Русе социалните услуги

77

С Дни на отворените врати социалните услуги на Община Русе ще отбележат Празника на града 6 май. От 2 до 5 май по график ще се отворят за посещения помещенията, а посетителите ще бъдат запознати с услугите, като ще им бъдат предоставяни  и информационни материали.

В последната седмица на април бяха проведени почиствания на дворните пространства, засадени бяха цветя, варосаха се дръвчета, боядисани бяха пейки и изработени къщички за птички, като във всички дейности се включиха потребителите и персонала на социалните услуги. Служители от отдел „Екология“ на Община Русе ще посетят всяка сграда и на 5 май /петък/ най-добре оформените пространства ще бъдат отличени.

Също на 5 май от 10:30 до 12:30 ще се проведе спортен празник под надслов „Спортуваме заедно“ в двора на ОУ „Олимпи Панов“.  В забавни игри ще се включат общо 12 отбора с по 4 потребители и персонал от социалните услуги. Игрището в училищния двор ще бъде разделено на 4 игрови секции, в които ще се изиграят различни игри. Щафета, игра за концентрация „Погледни, помисли, вземи, постави“, която ще бъде адаптирана и за участници с когнитивни затруднения, игра за точност „Футбол – ритане в малка вратичка“ , целене в мишена с пясъчни торбички и игра с голям парашут. За своите отбори в публиката ще скандират и останалите потребители и служители на социалните услуги.

Вижте графика на посещения по време на Дните на отворени врати тук.