Успешно започна Ruse Summer Fest

266

18 русенски групи и 5 гостуващи ще свирят в двора на бившето училище по жп транспорт

Вчера бе първият ден от станалия традиционен Ruse Summer Fest, организиран от Party Group Entertainment с подкрепата на Община Русе.

18 русенски и 5 гостуващи групи ще излязат на сцената тази година. Всяка от седемте вечери на фестивала е посветена на различни стилове – хард рок, хеви метъл, блус, пънк/алтърнатив, а първото юлско утро ще бъде посрещнато със сборна формация от музиканти.

В първия ден от Ruse Summer Fest на сцената в двора на бившето училище по жп транспорт бяха Slipstream, MIG 21 и Troll. От 20 часа тази вечер програмата продължава с Uninvited, Drive your life и Explicit.

Гвоздеи на събитието са Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, които ще внесат блус настроение в петък, a Jeremy? ще бъдат под прожекторите в събота. Ден след представянето си хедлайнерите ще дадат и мастъркласове в бар „Асансьора“ на ул. „Пирот“ №5 от 10:30 часа.

Ruse Summer Fest се провежда за втора поредна година, а целта му е да даде възможност за изява на голяма сцена на местни изпълнители от различни жанрове.

Пълната програма може да видите тук.