Химически тоалетни, контейнери и ново почистване организира Община Русе по бул. „България“

74

24 тоалетни и контейнери за отпадъци общо разположи Община Русе по бул. „България“ в участъка от магазин Метро до Индустриална зона „Тегра“.  Целта е да се предотврати нерегламентираното замърсяване от преминаващите по булеварда превозни средства.

         По трасето се извършва и почистване от служителите на фирма „Нелсен“, отговаряща за сметосъбирането и обществената хигиена, като до момента опашките от тирове не позволяваха това.

         След въведените по настояване на кмета на Община Русе Пенчо Милков мерки за спиране на тежкотоварните камиони в други области на България, южно от Русе, все още движението към ГКПП „Дунав мост“ е натоварено. Новите съоръжения ще помогнат за опазването на чистотата в района и ще бъдат в полза на стотиците шофьори, които се движат по трасето.

         Припомняме, че през юли Общинският съвет в Русе одобри предложението на Община Русе за изграждане на буферен паркинг за 700 камиона чрез учредяване на отстъпено право на строеж. Теренът, който ще бъде използван, е общински с площ 160 дка. В конкурса частните фирми, имащи интерес, ще се състезават на база времето за изграждането му, като максималният срок е 9 месеца. Друг критерий за оценката им ще бъде първоначалната цена на отстъпеното право на строеж, както и годишните вноски към общинския бюджет, които трябва да са в размер на минимум 600 хил. лв.

         „С това решение искаме не само да разрешим проблема с тировете, но и да създадем възможност на русенци да печелят от кръстопътното си местоположение“, каза кметът Пенчо Милков.