Част от бул. „Липник“ се затваря за уикенда за асфалтиране

113

Община Русе информира водачите на МПС, че от 28.05. до 29.05.2022 г. включително се затваря за движение на МПС бул. „Липник“ в района на кръстовището с ул. „Братислава“ (кръстовище МОЛ-Русе), във връзка с изпълнението на обект: „Рехабилитация на бул. „Липник“ от кръгово кръстовище при бул. „Цар Освободител“ до кръгово кръстовище на КАТ, гр. Русе“.

Движението на МПС следва да се осъществява по обходни маршрут, както следва:

1.       При движение от кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Липник“ в посока КАТ, по ул. „Никола Петков“, ул. „Потсдам“ и по ул. „Иван Ведър“ към бул. „Липник“, както и по ул. „Котовск“, ул. „Рига“, ул. „Яна войвода“ и по ул. „Райна княгиня“ към бул. „Липник“;

2.       В обратна посока от посока КАТ към кръговото кръстовище на бул. „Липник“ с бул. „Цар Освободител“, по ул. „Иван Ведър“, ул. „Потсдам“ и по ул. „Никола Петков“ към бул. „Липник“;

3.       Градските автобусни и тролейбусни линии с №№2, 12, 13, 15, 16, 18, 21 и 33, както и междуселищните линии, от кръстовището на „Олимп“ ще се движат в посока КАТ по ул. „Никола Петков“, ул. „Потсдам“ и по ул. „Иван Ведър“ към бул. „Липник“ и обратно по същия маршрут.

Приканват се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели в горепосочения период.