Четири нови случая на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа

105

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 4 нови случая на COVID-19, като новоизлекувани няма. Трима от новозаразените са от Русе, а един е от Борово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8289, а преболедувалите остават 7436. Активните случаи са 359. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 140 души, но 34-ма от тях са в реанимация.

Вчера с положителен тест за коронавирус е починала още една жена. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 496 на възраст между 26 и 98 години. 303-ма от тях са мъже, 193 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са три области – Видин, Монтана и Шумен.

До момента са поставени общо 5553 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1256 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени точно 100 имунизации.

Вчера в Русе бяха докарани и нови 1550 дози от ваксината на „Астра Зенека“, като половината от тях бяха дадени на общопрактикуващите лекари, а другите бяха разпределени във ваксинационните кабинети. За момента няма обявен „зелен коридор“ в областта, а приоритетно се имунизират хората от фазите на ваксинационния план.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.