12 клуба мериха сили в първото издание на футболния турнир „Dunav cup“ в Русе

0
221

Общо 12 клуба с над 30 формации  се включиха в първото издание на Международния футболен турнир за деца „Dunav Cup“ в Русе. Той се проведе в периода 6 – 8 май и бе организиран от ФК „Дунав“.

Близо 90 срещи бяха изиграни, като състезателите бяха разделени в 5 възрастови групи – от 2011 до 2015 година.

Награждаването се проведе на 8 май и при него бяха отличени не само най-добре представилите се отбори, но и отделни състезатели, които грабнаха статуетки в категориите „най-добър вратар“, „най-добър нападател“ и „най-ценен играч“.

Финалното класиране определи първо място при н. 2011 и н. 2012 за момчетата от „Дунав“ (сини).

При 9-годишните голямата купа грабна отбор „Болярчета“ (Велико Търново), а при 8-годишните – румънските състезатели от „Прогресул“ .

Най-малките футболисти в турнира бяха едва на 7, като при тях първо място заеха „Делфините“ от Варна, които в трите дни на турнира успяха да вкарат 24 гола на съперниците си.

Специален гост на финалните мачове от „Dunav Cup“ бе кметът Пенчо Милков, който имаше възможността да награди някои от най-добрите отбори. Той поздрави домакините за отличната организация и им пожела турнирът да стане ежегоден.

Турнирът се подкрепя от регионалното подразделение на Румънската федерация по футбол в Гюргево и Българския футболен съюз. Една от идеите е следващото издание на турнира да се играе на две локации – в Русе и Гюргево, като се разшири още повече географията на състезанието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here