15 нови случая на COVID-19, 34 оздравели и четирима починали в област Русе за последните 24 часа

108

Отново над два пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 15, а оздравелите са 34. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 12. По един новозаразен има и в общините Ветово, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7686, а преболедувалите 6897. Активните случаи са 371. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 117 души, но 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 418 на възраст между 27 и 98 години. 259 от тях са мъже, 159 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва с едно място назад спрямо последните два дни по заболеваемост и за момента е на десето място в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Добрич.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.